Скинути
Контраст
Розмір
Сховати налаштування
Close
Налаштування доступності
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Facebook Youtube Telegram X White
Воєнний стан
Громадянам
Заявка на лікування за кордоном Доступні ліки Здоров'я А-Я Всеукраїнський тур ЗміниТИ Закупівлі ліків Протидія COVID-19 Безоплатна правнича допомога Допомога українським медикам та армії Опитування Психічне здоров'я Створення безбар`єрного простору МСЕК Військово-лікарські комісії Адміністративні послуги МОЗ
Медичним працівникам
Освіта
Стратегія розвитку медичної освіти Науково-дослідні установи Вступ на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров'я» Цикли спеціалізації, тематичного удосконалення та заходи БПР у 2024 році
Пресцентр
Документи
eHealth
Контакти

Оператори ринку мають право здійснювати обіг та використовувати об’єкти санітарних заходів, виключно за умови, що такі об’єкти пройшли державну реєстрацію та включені до державного реєстру об’єктів та/або отримали реєстрацію...

Відповідно до статті 31-1 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку мають право здійснювати обіг та використовувати об’єкти санітарних заходів, виключно за умови, що такі об’єкти пройшли державну реєстрацію та включені до державного реєстру об’єктів та/або отримали реєстрацію (визнані безпечними) в Європейському Союзі. 

 

Інформація щодо об'єктів санітарних заходів, що дозволені до обігу, як такі, що зареєстровані в Європейському Союзі міститься в наступних Регламентах ЄС: 


1) новітні харчові продукти (Імплементаційний регламент Комісії (ЄС) 2017/2470 від 20 грудня 2017 року про створення списку нових харчових продуктів Союзу відповідно до Регламенту (ЄС) 2015/2283 Європейського парламенту та Ради щодо нових харчових продуктів) детальніше https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_impl/2017/2470/oj

  

2) харчові добавки (Регламент (ЄС) № 1333/2008 Європейського Парламенту та Ради від 16 грудня 2008 року щодо харчових обавок) детальніше  https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2008/1333/oj

  

3) харчові ароматизатори (крім окремої групи харчових ароматизаторів, визначеної центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я) та сировина для виробництва харчових ароматизаторів; (Імплементаційний регламент Комісії (ЄС) № 872/2012 від 1 жовтня 2012 року про прийняття переліку ароматичних речовин, передбачених Регламентом (ЄС) № 2232/96 Європейського Парламенту та Ради, внесення його до Додатку І до Регламенту (ЄС) № 1334/2008 Європейського Парламенту та Ради та про скасування Регламенту Комісії (ЄС) № 1565/2000 та Рішення Комісії 1999/217/ЄС Текст, що стосується ЄЕЗ) детальніше https://ec.europa.eu/food/food-feed-portal/screen/food-flavourings/search

  

4) харчові ензими (Регламент (ЄС) № 1332/2008 Європейського Парламенту та Ради від 16 грудня 2008 року про харчові ферменти та внесення змін до Директиви Ради 83/417/ЄЕС, Регламенту Ради (ЄС) № 1493/1999, Директиви 2000/13/ЄС, Директива Ради 2001/112/ЄС та Регламент (ЄС) № 258/97) https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2008/1332/oj

  

5) твердження про користь для здоров’я (Регламент (ЄС) № 1924/2006 Європейського парламенту та Ради від 20 грудня 2006 року про харчові та медичні твердження щодо продуктів харчування) детальніше https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2006/1924/2014-12-13