Скинути
Контраст
Розмір
Сховати налаштування
Close
Налаштування доступності
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Facebook Youtube Telegram X White
Воєнний стан
Громадянам
Заявка на лікування за кордоном Доступні ліки Здоров'я А-Я Всеукраїнський тур ЗміниТИ Закупівлі ліків Протидія COVID-19 Безоплатна правнича допомога Допомога українським медикам та армії Опитування Психічне здоров'я Створення безбар`єрного простору МСЕК Військово-лікарські комісії Адміністративні послуги МОЗ
Медичним працівникам
Освіта
Стратегія розвитку медичної освіти Науково-дослідні установи Вступ на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров'я» Цикли спеціалізації, тематичного удосконалення та заходи БПР у 2024 році
Пресцентр
Документи
eHealth
Контакти

Наказ МОЗ України від 15.07.2023 № 1280 "Про затвердження Вимог до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання"

Міністерство охорони здоровʼя

Наказ

від 15 липня 2023 № 1280

Про затвердження Вимог до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання

 

   Відповідно до частини другої статті 6 та частини першої статті 15 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», статті 16 Закону України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання», підпункту 14 пункту 4, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), пунктів 385, 386 плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106, з метою встановлення вимог до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються іонізуючому опроміненню та попередження їх шкідливого впливу на здоров’я населення,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити Вимоги до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання, що додаються.

 

  2. Департаменту громадського здоров’я (Олексію Даниленку) забезпечити:

 

1) подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

 

2) оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України після його державної реєстрації Міністерством юстиції України.

 

  3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України − головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

 

  4. Цей наказ набирає чинності через шість місяців з дня його офіційного опублікування.

 

 

Міністр

   Віктор ЛЯШКО